Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
Taban (hamur) için;
- 125 g tereyağı
- 250 g un
- 60 g pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
Gevrek katman için;
- 85 g tereyağı
- 100 g esmer şeker
- 110 g un
- 1 tutam tuz
- Yarım rendelenmiş muskat cevizi
Elmalı iç harcı için;
- 40 g tereyağı
- 4 adet elma
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 40 g esmer şeker
- 40 g toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 55 g mısır nişastası
- 1 tutam tuz
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, pudra şekeri, tuz ve tereyağını mutfak robotunda kumlu bir kıvam alana kadar karıştırın. • yumurta ekleyin ve hamur toparlanana kadar yoğurun. Streç sinemaya sarıp buzdolabında dinlendirin.
- Bütün gereçleri karıştırarak kıtır bir doku elde edin. Buzdolabına koyup dinlendirin.
- Dinlenen hamuru açın ve tart kalıbına yerleştirin. Çatal ile birkaç delik açın ve tekrar buzdolabında soğutun. Üzerine yağlı kağıt ve bakliyat (ağırlık yapması için) koyarak 200°c’de 20 dakika pişirin.
- Elmaları soyup, doğrayın ve öteki gereçlerle karıştırın.
- Fırından çıkan hamurun üzerine elmalı dolguyu ekleyin. Üzerine kıtır katmanı serpin.
- 180°c’de 50-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun! 😋
Not:Eğer tarçın yahut muskat istemezseniz, daha az ekleyebilir yahut büsbütün çıkarabilirsiniz.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

