Elmalı Tart Tarifi

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

Taban (hamur) için;

  • 125 g tereyağı
  • 250 g un
  • 60 g pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz

Gevrek katman için;

  • 85 g tereyağı
  • 100 g esmer şeker
  • 110 g un
  • 1 tutam tuz
  • Yarım rendelenmiş muskat cevizi

Elmalı iç harcı için;

  • 40 g tereyağı
  • 4 adet elma
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 40 g esmer şeker
  • 40 g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 55 g mısır nişastası
  • 1 tutam tuz

Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, pudra şekeri, tuz ve tereyağını mutfak robotunda kumlu bir kıvam alana kadar karıştırın. • yumurta ekleyin ve hamur toparlanana kadar yoğurun. Streç sinemaya sarıp buzdolabında dinlendirin.
  2. Bütün gereçleri karıştırarak kıtır bir doku elde edin. Buzdolabına koyup dinlendirin.
  3. Dinlenen hamuru açın ve tart kalıbına yerleştirin. Çatal ile birkaç delik açın ve tekrar buzdolabında soğutun. Üzerine yağlı kağıt ve bakliyat (ağırlık yapması için) koyarak 200°c’de 20 dakika pişirin.
  4. Elmaları soyup, doğrayın ve öteki gereçlerle karıştırın.
  5. Fırından çıkan hamurun üzerine elmalı dolguyu ekleyin. Üzerine kıtır katmanı serpin.
  6. 180°c’de 50-60 dakika pişirin. Soğuduktan sonra pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun! 😋

Not:Eğer tarçın yahut muskat istemezseniz, daha az ekleyebilir yahut büsbütün çıkarabilirsiniz.

Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Haşhaş Ezmeli Katmer Poğaça
Zerdeçallı Kış Sebzeli Pirinç Pilavı
Pamuk Poğaça
San Sebastian Cheescake
Sade Muffin Kek
Haydari Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |