Elmalı Tart

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı un
  • Yarım paket kabartma tozu

İç harcı için;

  • 4 adet orta uzunluk elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz yahut fındık içi

Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyip bir tavada şeker ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Soğuyunca isteğe nazaran ceviz yahut fındık içini ekleyebilirsiniz.
  3. Tart hamuru için tüm materyalleri derin bir kasede yoğurun.
  4. Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın tart kabının içine yerleştirip parmağınızla bastırarak kase üzere form verin.
  5. Hamurların içini elmalı harç ile doldurun.
  6. Üzeri için kalan hamuru rendenizin kalın tarafıyla rendeleyin elmalı harcın üzerini bu hamurla kapatın.
  7. Tartları evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk denetimli pişirin.
  8. Tartlar soğuyunca kalıptan çarçabuk çıkacaktır.
  9. Sıcakken çıkarmaya çalışmayın hüsrana uğrayabilir siniz.
  10. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin. Herkese afiyet olsun.

Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli İrmikli Kaşık Maması
Çikolatalı Kek (Yaş Pasta Tadında)
Unsuz Kolay Tahin Ekmek
Basalla Yemeği
Beş Dakika ‘da Haşlanmış Mısır
Tuzlu Rulo Buzluk Kurabiyesi
Hdabla | © 2025 |