Elmalı Tart

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (oda ısısında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için;
- 4 adet orta uzunluk elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı dolusu tarçın
- 1 çay bardağı ceviz yahut fındık içi
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyip bir tavada şeker ve tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- Soğuyunca isteğe nazaran ceviz yahut fındık içini ekleyebilirsiniz.
- Tart hamuru için tüm materyalleri derin bir kasede yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın tart kabının içine yerleştirip parmağınızla bastırarak kase üzere form verin.
- Hamurların içini elmalı harç ile doldurun.
- Üzeri için kalan hamuru rendenizin kalın tarafıyla rendeleyin elmalı harcın üzerini bu hamurla kapatın.
- Tartları evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk denetimli pişirin.
- Tartlar soğuyunca kalıptan çarçabuk çıkacaktır.
- Sıcakken çıkarmaya çalışmayın hüsrana uğrayabilir siniz.
- Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpin. Herkese afiyet olsun.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

