Elmalı Tart

Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin (125 gr)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (ele yapışmayacak hamur)
Elmalı harç için:
- 3 adet orta uzunluk elma
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın ve çekilmiş ceviz
Üzerine:
- Pudra şekeri
Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyelim. Tarçını ve şekeri de ekleyip, pişirelim ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra tart hamurunu hazırlayım. bir kapta yumurta, tereyağı, şekeri düzgünce elimizle karıştıralım. Kabartma tozu ve unu azar azar ekleyip ele yapışmayan kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 15 dk. Kadar dinlenmeye bırakalım.
- Hamur ve iç harcını tart kalına yerleştirelim. dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde bir kesim ayıralım. Kalan hamurdan orta uzunluk borcam tepsisi ya da tart tepsisi kadar oklava ile açalım.
- Yağlanmış tepsiye yerleştirip elmalı harcı döküp yayalım. Portakal büyüklüğündeki hamuru da açıp şeritler kesip üzerine koyalım.
- Üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

