Elmalı Tarçınlı Rulo Çörek

Elmalı Tarçınlı Rulo Çörek Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 300 gram un (3-3,5 su bardağı)
- 125 ml süt (1 su bardağı+2 yemek kaşığı)
- 1 paket kuru maya
- 50 gram şeker (yarım çay bardağı)
- 50 gram tereyağı/margarin
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Dolgu için:
- 75 gram şeker (1 çay bardağından biraz az)
- 30 gram yumuşak tereyağı/margarin (1,5 yemek kaşığı)
- 2-3 tatlı kaşığı toz tarçın
- 2-3 orta uzunluk elma
Glazür için:
- 50 gram labne peynir (2 dolu yemek k.)
- 100 gram pudra şekeri (1 çay bardağı)
Elmalı Tarçınlı Rulo Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için yoğurma kabına ılık sütü ekleyin üzerine, kuru maya, şekeri, vanilya şekerini ve tereyağını ekleyip karıştırın ve 10 dk dinlendirin.
- Unu ekleyip yoğurmaya başlayın toparlanınca tereyağını ekleyip güzelce yedirin.
- Hamur ele yapışmayan bir kıvamda olacak un az gelirse azar azar ekleyin.
- Hafif unlanmış kaba hamuru koyun ve bezle örtüp 1-1,5 kabarmaya bırakın.
- Hamur dinlenirken elmaları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- Yumuşamış tereyağını bir kâseye alın üzerine şekeri ve tarçını ekleyip güzelce karıştırın.
- Bu dolgu hamura sürüleceği için çok yumuşak bir kıvamda olmalı dilerseniz yağı ocakta biraz eritin ve tekrar soğutun.
- 2 kat kabaran hamuru hafif unlanmış tezgaha alın ve dikdörtgen biçimde 1 parmak kalınlığında açın.
- Üzerine tarçınlı tereyağından her yerine gelecek formda sürün rendelenmiş elmaları üzerine serpiştirin.
- Şimdi hamurun uzun kısmından başlayarak rulo halinde çok sıkmasan sarın.
- Rulodan 9 eşit kesimler kesin.
- Küçük uzunluk kare borcama yağlı kağıt yerleştirin ve akabinde kestiğiniz çörekleri aralıklarla dizin.
- Bezle örtüp 30-40 dk mayalandırın.
- Fırını 190 derece fansız ayarda ısıtın.
- Kabaran çöreklerin üzerini sütle fırça yardımıyla ıslatıp fırına verebilirsiniz.
- 20-25 dk üzerleri nar tanesi üzere kızardımı pişmiştir.
- Ben orta rafa koyduğum için altı çok uygun kızarmamıştı fakat çiğde kalmadı alt rafta pişirmenizi tavsiye ederim 😊.
- Çörekler pişerken sosu hazırlayalım.Kaseye labne ve pudra şekerini ekleyip güzelce karıştırın.
- Süt vb eklemeyin çörekler pişer pişmez dinlendirmeden sosu çöreklerin üzerine dökün ve fırçayla yayın. Ilıkkende servis edilebilir.Afiyet olsun 😋🤗🌺.
Elmalı Tarçınlı Rulo Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


