Elmalı Rulo Pasta

Elmalı Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Elmalı harcı için;

  • 6 tane rendelenmiş elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Kek hamuru için;

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzerine;

  • Pudra şekeri

Elmalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak elmaları soyup rendeleyin tavaya şeker ve tarçını ekleyelim, elmalar suyunu çekene kadar pişirelim, 5-6 dakika kadar ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpıp sütü ekleyelim.
  3. Un ,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip söndürmeden karıştıralım.
  4. Tepsiye yağlı kağıt serip elmalı harcı yayalım üzerine kek hamurunu yayalım düzeltip 180 c fırında 20- 25 dakika üzeri renk alana kadar pişirelim bu müddet fırına nazaran değişebilir denetim etmeyi unutmayın.
  5. Pişen kekin üzerine yağlı kağıt açıp karşıt çevirelim üzerindeki kalan yağlı kağıdı çıkaralım.
  6. Alltaki kağıtla sıkıca rulo yapalım soğumaya bırakıyoruz.
  7. Yağlı kağıttan çıkarıp dilimleyip isteğe nazaran üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Elmalı Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Yulaflı Kurabiye
Fırında Sebzeli Kızarmış Tavuk
Kuru Börülce Salatası
Kolay Latte Yapımı
Gül Poğaça
Oreo Brownie
Hdabla | © 2025 |