Elmalı Rulo Kek

Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Elmalı harç için;
- 5-6 adet elma
- 1 su bardağından 1 parmak az şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç ince çekilmiş ceviz (tercihe bağlı)
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalı harcı için; elmaları soyarak, rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. Yapışmaz tavaya rendelenmiş elmalar ve 1 bardaktan biraz az şekeri alarak, elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Ocağı kapatalım, tarçını ve cevizi ekleyerek karıştıralım ve soğumaya bırakalım keki için; yumurta ve şekeri düzgünce beyazlaşıp, köpürünceye kadar çırpalım. Süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım. Kek hamurumuz hazır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim. Üzerine, pişirdiğimiz elmalı harcı eşit ve ince bir biçimde yayalım. Elmalı harcın üzerine de kek harcımızı eşit bir halde yayalım.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 20 -22dk pişirelim. Fırından çıkardıktan sonra sonra, öbür bir pişirme kağıdı üzerine keki zıt çevirelim.
- Elmalı taraftaki kağıdı, soyarak çıkaralım. Akabinde, keki rulo formunda saralım. Soğuyuncaya kadar bu biçimde bekletelim.
- İyice soğuyunca, üzerine pudra şekeri serpelim ve dilimleyelim kekimiz hazır deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Elmalı Rulo Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













