Elmalı Poğaça Kurabiye

Elmalı Poğaça Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • Yarım paket margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı un

İç harcı için;

  • 4 adet orta büyüklükte elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • Fındık içi

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Poğaça Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmalı harcını pişirelim.
  2. Elmayı soyup rendeleyelim. Bir tavaya alalım.
  3. Üzerine tarçın, şeker ve parçalanmış fındıkları ek edelim.
  4. Elma suyunu salıp tekrar çekene kadar ocakta kavuralım.
  5. Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  6. Hamuruna geçelim. Hamuru için margarin erimeye yakın olsun, yumurtasını kırıp un, pudra şekeri ve kabartma tozunu eleyip ek edelim.
  7. Yumuşak bir hamur yoğuralım.
  8. Hamurdan küçük bezeler alalım.
  9. Poğaça bezeleri üzere.
  10. Kabarmasını istemediğim ve ince olmasını istediğim için ben oklavayla açtım.
  11. Hem daha düzgün oldu biçimi. Elinizle de yuvarlak formda açabilirsiniz.
  12. Hamurun ortasına harçtan bırakıp poğaça üzere kapatalım.
  13. Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı tepsiye alalım.
  14. 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  15. İlk sıcaklığı geçip güzelce soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.

Elmalı Poğaça Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncirli Muhallebi
5 Dakika Poğaçası (Kıyır Kıyır Mayasız )
Kuru Meyveli Kurabiye
Nefis Kısır Tarifi
Patlıcan Oturtma
Dört Kaşık Çorbası
Hdabla | © 2025 |