Elmalı Poğaça Kurabiye
Elmalı Poğaça Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- Yarım paket margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un
İç harcı için;
- 4 adet orta büyüklükte elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 yemek kaşığı şeker
- Fındık içi
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Poğaça Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmalı harcını pişirelim.
- Elmayı soyup rendeleyelim. Bir tavaya alalım.
- Üzerine tarçın, şeker ve parçalanmış fındıkları ek edelim.
- Elma suyunu salıp tekrar çekene kadar ocakta kavuralım.
- Sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuruna geçelim. Hamuru için margarin erimeye yakın olsun, yumurtasını kırıp un, pudra şekeri ve kabartma tozunu eleyip ek edelim.
- Yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurdan küçük bezeler alalım.
- Poğaça bezeleri üzere.
- Kabarmasını istemediğim ve ince olmasını istediğim için ben oklavayla açtım.
- Hem daha düzgün oldu biçimi. Elinizle de yuvarlak formda açabilirsiniz.
- Hamurun ortasına harçtan bırakıp poğaça üzere kapatalım.
- Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı tepsiye alalım.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçip güzelce soğuduktan sonra üzerini pudra şekeri ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸.
Elmalı Poğaça Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







