Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un (kontrollü)
İç materyali;
- 3 orta uzunluk elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 küçük uzunluk çay bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç materyalini hazırlayalım uygun bir tavaya rendelediğimiz elmayı koyalım .
- Üzerine şekeri ilave edip suyunu çekene kadar kavuralım.
- Suyunu çektikten sonra tarçını ve cevizi ekleyip harcın soğumasını bekleyelim.
- Bu sırada hamurumuzu yoğuralı.
- Un, kabartma tozu ve vanilya hariç tüm sıvı materyalleri uygun bir kabın içine alalım, yeterlice karıştırdıktan sonra kuru materyalleri eleyip karışıma ek edelim.
- Kulak göğsü kıvamın da olmalı .
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp tepsiye dizelim.
- Üzerine bardak yardımı ile bastıralım.
- İç harcını koyalım.
- Hamurdan bir modül alıp un ekleyip sert bir kıvama getirelim.
- Bu hamuru rendeledikten sonra kurabiyelerin üzerine serpelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembe olana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyelerin birinci sıcağı çıkınca pudra şekeri eleyip servis edelim ,görüntüsü kusursuz oluyor.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


