Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısında margarin
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
- 3 su bardağı un
İç materyali için;
- 3 adet tatlı büyük uzunluk elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı şeker
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel iç harcını hazırlayalım. Zira soğuması gerekiyor.
- Elmaları soyup ayıklayalım ve rendenin kalın yerinde rendeleyelim.
- Uygun tavaya rendelediğimiz elmaları şeker ve tarçını alıp suyunu çekene kadar orta ara karıştırarak pişirelim.
- Elmalar suyunu çektikten sonra farklı bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için kesinlikle margarin oda ısısında olması gerekiyor buna dikkat edelim.
- Un hariç bütün malzemeyi yoğurma kabına alalım ve unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Ele yapışmayan fakat yumuşakta bir hamur elde edelim.
- Benim hamurumdan 27 adet beze çıktı cevize yakın büyüklükte.
- Yağlı kağıt ortasına bezeleri teker teker alıp merdane yardımı ile bastırmadan uzunlamasına açalım.
- 1 tatlı kaşığı kadar elmalı harcımızdan koyup çok sıkı olmayacak halde yuvarlayarak saralım.
- Tepsiye dizerken kat kısımları alt tarafa gelecek halde dizelim.
- Önceden ısınmış 170 derece fanlı ayarda çok hafif pembeleşene kadar pişirelim.
- Kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra 5-10 dakikaya kadar bekleyelim birinci sıcaklığı çıksın daha sonra üzerine pudra şekeri serpelim ve servise hazır.
Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








