Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gr tereyağı ve margarini
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı sirke
İç harcı için;
- 2 büyük elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elma rendelenir şeker ile tavaya alınır, suyu çekince ceviz tarçın ekleyip soğumaya bırakılır.
- Bütün materyaller yoğurma kabına alınır, kıvamlı yumuşak hamur elde edilir 10 dk dinlendirilir.
- Sonra elinizde dilediğin boyutta hamur alınır,elmalı harç bırakılır.
- 180 derece fırında 15 dk pişirilir, üzerine putra şekeri serpilir.
- Şekli ben kalıp ile yuvarlak çıkardım bir ucuna harcı bırakıp katladım ucunu kapamadım, dilediğiz hali hayal gücünü kullanarak yapın.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






