Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gr tereyağı ve margarini
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı sirke

İç harcı için;

  • 2 büyük elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elma rendelenir şeker ile tavaya alınır, suyu çekince ceviz tarçın ekleyip soğumaya bırakılır.
  2. Bütün materyaller yoğurma kabına alınır, kıvamlı yumuşak hamur elde edilir 10 dk dinlendirilir.
  3. Sonra elinizde dilediğin boyutta hamur alınır,elmalı harç bırakılır.
  4. 180 derece fırında 15 dk pişirilir, üzerine putra şekeri serpilir.
  5. Şekli ben kalıp ile yuvarlak çıkardım bir ucuna harcı bırakıp katladım ucunu kapamadım, dilediğiz hali hayal gücünü kullanarak yapın.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krepli Tavuk
Peynirli Kabak Çiçeği Kızartması
İzmir Köfte
Hazırını Aratmayan Vitamin Deposu Kavanoz Maması
Organik Domatesli Zeytinyağli Pirinç Pilavı
Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |