Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yumuşamış margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4,5 su bardağı un

Elmalı harç için;

  • 3 orta uzunluk elma
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İsteğe nazaran kırılmış ceviz

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları yıkayalım ve soyup rendeleyelim. Daha sonra ocağa alıp, üstüne şekeri ilave edelim ve pişmeye bırakalım. Yumuşayan elmaların üstüne tarçını ve isteğe nazaran cevizi ekleyelim. Soğumaya bırakalım.
  2. Hamur için tüm gereçleri yoğurma kabına alıp yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzdan kesimler koparalım ve dilediğimiz formu verebiliriz. Ben ceviz büyüklüğünde kopardım ve elimde incelttim ve iç harcı koyup, yuvarladım.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. 190° evvelce ısıtılmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim çok kızarmasın üstü.
  5. Fırından çıkarıp, soğuttuğumuz kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun 🌺.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği
Tavada Pratik Kazandibi
Etsiz Çiğköfte
Fırında Kurtarıcı Garnitür (Et, Balık, Tavuk Yanına)
Annemin Tarifiyle Mantar
Köz Patlıcanlı Geleli Kebabı
Hdabla | © 2025 |