Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda ısısında olacak )
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke (üzüm elma farketmez)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı pudra şekeri (100 ml)
  • 3.5 su bardağı un (un kalitesine nazaran ölçü değişebiliyor kontrolllü eklenmeli)

İç harcı için;

  • 4 adet elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın (ceviz ve tarçın kullanmadım bu tanımda dileyen kullanabilir )

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları soyup, rendeleyelim ve üzerine toz şekeri döküp, kısık ateşte suyunu salıp, tekrar çekene kadar pişirmeye bırakalım elmalar suyunu çektikten sonra üzerine tarçın ve cevizi ekleyip, altını kapatıp, soğumaya bırakalım.
  2. Un hariç tüm hamur materyallerini uygun bir kaba alıp evvel karıştıralım, daha sonra unu denetimli ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Un hariç tüm hamur gereçlerini uygun bir kaba alıp evvel karıştıralım, daha sonra unu denetimli ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Hamurdan küçük modüller koparıp, evvel yuvarlak formda açalım, elimizle daha sonra içine elmalı harcı ekleyelim ve ikiye katlayalım.
  5. Katladıktan kenarlarından hafif katlayalım, sonra hamurun iki ucunun üst üste geldiği kısımda iki kesik atalım ve fiyonk formunda katlayalım.
  6. Isıtılmış fırında 180 derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirdim. Kurabiyeler ılıyınca üzerine pudra şekeri serptim 💫

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezogelin Çorbası
Kavala Kurabiyesi ( Asla Bayatlamıyor )
Köfteli Bowl
Bride Pastası
Domatesli Dövme Pilavı
Cocostar Pasta
Hdabla | © 2025 |