Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3-4 su bardağı un

İç harcı için;

  • 3 adet elma
  • 1 küçük çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı )

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, yoğurt, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, güzelce yoğuruyoruz.
  2. Unu yavaş yavaş denetimli bir formda ekliyoruz.
  3. Hamurumuz kıvama geldikten sonra tezgaha un döküp, tezgaha alıp, hamuru toparlıyoruz ve 2 bezeye ayırıyoruz.
  4. İlk bezeyi alıp, açıyoruz daha sonra yuvarlak bir kapak yardımıyla kesiyor. Kestiğimiz hamuru 6 ya da 8 eşit kesime kesiyoruz.
  5. Kestiğimiz dilimlere harcımızdan koyup, uzun ucundan tutup sarıyoruz.
  6. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Buzluk Böreği
İrmik Topları
Paris Prensesi
Yulaflı Krep
Frambuaz Soslu Muhallebi
Dev Bisküvi Pastası
Hdabla | © 2025 |