Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4 yemek kaşığı şeker
- 3-4 su bardağı un
İç harcı için;
- 3 adet elma
- 1 küçük çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı )
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin, yoğurt, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp, güzelce yoğuruyoruz.
- Unu yavaş yavaş denetimli bir formda ekliyoruz.
- Hamurumuz kıvama geldikten sonra tezgaha un döküp, tezgaha alıp, hamuru toparlıyoruz ve 2 bezeye ayırıyoruz.
- İlk bezeyi alıp, açıyoruz daha sonra yuvarlak bir kapak yardımıyla kesiyor. Kestiğimiz hamuru 6 ya da 8 eşit kesime kesiyoruz.
- Kestiğimiz dilimlere harcımızdan koyup, uzun ucundan tutup sarıyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










