Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 3 adet orta uzunluk elma
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- Tercihen ceviz
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalı harcımız için; 3 adet elmayı rendeleyip, 5 yemek kaşığı şeker ile suyunu salıp, çekene kadar elmaları pişirelim. 2 tatlı kaşığı tarçını içine dökelim. Hazırladığımız elmalı harcı hamurun üzerine dökelim.
- Oda sıcaklığına gelmiş margarini, pudra şekerini, yumurtayı yoğurdu ve sirkeyi bir kaba alıp homojen olana kadar karıştıralım. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip, yoğuralım.
- Hamuru 4 eşit kesime ayıralım ve yuvarlak olacak halde (10 cm kalınlığında ince ye yakın bir şekilde) açalım açtığımız hamuru daha eşit olması için bir tencere kapağı yardımı ile yuvarlak halde keselim.
- Kestiğimiz modülleri da pasta dilimler üzere evvel 4’e sonra her parçayı tekrar 2’ye keserek 8 kesim elde edelim küçük üçgenlerimizin geniş kısmına elmalı harcımızı ekleyip, börek sarar üzere saralım.
- 180 derecelik evvelce ısıtılmış fırında 15-20 dakika hafif renk değiştirene kadar pişirelim kızarmasını beklemeyin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökerek servis yapın (bu ölçülerle 2 tepsi yaklaşık 40adet çıkmaktadır)
- Elmalı kurabiyenizi piştikten sonra üzerini kapatmayın ki kıyır kıyır kalsın. Afiyet olsun 🌸
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








