Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağı
  • yarim çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı un (ayrılan hamura)

İç harcı için;

  • 3 adet büyük uzunluk elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı toz şeker

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmalı kurabiyenin hamuru için yoğurma kabına tereyağı, sıvı yağ, sirke, yumurta, yoğurt, pudra şekeri, nisasta, kabartma tozu,vanilya ve unu ekleyerek yoğuralım.
  2. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. Hamurdan mandalına büyüklüğünde bir modül ayırarak un eği ile kırıntı haline gelene kadar yoğuralım.
  4. Geriye kalan hamuru elimizde yuvarlayarak fırın tepsisine dizelim.
  5. İç harcı için tavaya rendenin kalın tarafı ile rendelediğimiz elmalarımızı, toz şekeri ve tarçını alalım.
  6. Elmaların rengi dönene kadar güzelce kavuralım.
  7. İlk sıcaklığının çıkması için bekletelim.
  8. Harcın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra çay bardağının tabanı ile hamurların üzerine yavaşça bastıralım.
  9. Çay bardağının tabanı ile hamurların üzerine yavaşça bastıralım. Orta kısımlarına elmall iç harcımızı paylaştıralım.
  10. Kırıntıları, elmalı harcın üzerini kaplayacak formda kaşıkla üzerine koyalım.
  11. Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika denetimli pişirelim.
  12. Sürenin sonunda pişen elmalı kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Sebzeli Makarna
Mısır Unlu Bazlama
Ahududulu Aşk Turtası
Puf Poğaça
Kıymalı Çıtır Börek
Ispanaklı Pancar Salatası
Hdabla | © 2025 |