Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr becel
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

İçi için;

  • 4 elma rendesi
  • 4 yemek kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Aldığı kadar un

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak elmaları rendeleyip ocağa koyalım.
  2. Üzerine tozşeker, tarçını ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim, soğutalım.
  3. Daha sonra derin bir kasede yumurta, yoğurt, nişasta, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ, yoğurt ve, ve becel koyup karıştıralım.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur yapalım.
  5. Hamurdan modüller alıp tezgahta açalım.
  6. Tatlı kaşığı ile elmalı içten koyalım.
  7. Hamuru kapatıp ay hali verelim.
  8. 180 derecede fırında pişirelim.
  9. Soğuyunca üzerine çay süzgeçi yardımıyla pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun 🤩

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Közlenmiş Domates Çorbası
Domatesli Erişte
Acil Durum Smoothiesi (Videolu)
Ev Yapımı Tarhana (Uşak Tarhanası)
Tuzsuz Nafiye (Videolu)
Tam Ölçü Vişneli Browni
Hdabla | © 2025 |