Elmalı Kurabiye
Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
İçi için;
- 5 tane elma kırmızı
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz
- 3 yemek kaşığı şeker
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce elmalar rendelenir, ocağa alınır ,şekerde eklenir ,suyu çekinceye kadar pişirilir.
- Piştikten sonra ceviz ve tarçın eklenir soğumaya bırakılır.
- Hamuru için materyaller margarin, sıvı yağ,yumurta, yoğurt, sirke ,vanilya, pudra şekeri, kabartma tozu da eklenir.
- Nişasta denetimli bir halde unda ek edilir, kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- 15 dakika dinlendirin sora patates doğracısıyla form verilir .
- Yağlı kağıt açtığımız fırın tepsisine dizin.
- 180 derecede yüzü kızarıncaya kadar pişirin ,fanı çalıştırın .
- Soğuyan kurabiyelere pudra şekeri ekelenir, 1 gün sonra ağzını kapatın ,afiyet olsun kıtır kıtır çok hoş oluyor.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










