Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 200 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un

İçi için;

  • 5 tane elma kırmızı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 3 yemek kaşığı şeker

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce elmalar rendelenir, ocağa alınır ,şekerde eklenir ,suyu çekinceye kadar pişirilir.
  2. Piştikten sonra ceviz ve tarçın eklenir soğumaya bırakılır.
  3. Hamuru için materyaller margarin, sıvı yağ,yumurta, yoğurt, sirke ,vanilya, pudra şekeri, kabartma tozu da eklenir.
  4. Nişasta denetimli bir halde unda ek edilir, kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
  5. 15 dakika dinlendirin sora patates doğracısıyla form verilir .
  6. Yağlı kağıt açtığımız fırın tepsisine dizin.
  7. 180 derecede yüzü kızarıncaya kadar pişirin ,fanı çalıştırın .
  8. Soğuyan kurabiyelere pudra şekeri ekelenir, 1 gün sonra ağzını kapatın ,afiyet olsun kıtır kıtır çok hoş oluyor.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Etimek Tatlısı
Zeytinyağlı Bezelye Yemeği
Muzlu Hindistan Cevizli Toplar
Semiz Otu Salatası (Havuç Taratorlu)
Yüksek Antioksidanli Soğan Dolması
İç Bakla
Hdabla | © 2024 |