Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 250 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri

İç materyali ;

  • 3 elma orta uzunluk elma rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 küçük uzunluk çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz

Üzerine;

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmalı kurabiye için öncelikle kabuklarını soyduğumuz elmaları rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim ve uygun bir tavaya alalım ve suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirelim.
  2. Ocaktan almadan evvel tarçın ve dövülmüş cevizi de elmaların içerisine ekleyelim. Karıştırdıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  3. Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, yoğurt, pudra şekeri ,kabartma tozunu ve limon kabuğu ren desini ekleyelim.
  4. Ardından denetimli olarak unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar hamurumuzu yoğuralım.
  5. Hamurumuzu tezgaha alalım. 1-2 dakika yoğurup toparladıktan sonra eşit boyutlarda 5 modüle keselim.
  6. Her bir parçayı elimizle yuvarlayarak 5 adet beze oluşturalım.
  7. Un serptiğimiz tezgaha bezelerden bir adedini alarak merdane yardımıyla daire biçiminde açalım.
  8. Bir bıçak ya da rulet yardımıyla hamurumuzu pizza dilimi formunda 8 kesime keselim.
  9. Her bir kesime hazırladığımız elmalı iç harcından yerleştirelim.
  10. Geniş kenarlarından tutup sararak kurabiyelerimize form verelim.
  11. Kurabiyelerimizi evvelden ısıttığımız 170 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.
  12. Sonunda altı yavaşça kızarana kadar pişirelim.
  13. Servis sırasında pudra şekerini üstüne serpelim. Afiyet olsun❤.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çalışan Kadının Yarın Akşamki Akşam Yemeği Menüsü
Cafelerin Haşhaşlı Keki
Cevizli Üzümlü Çatlak Kurabiye (10 Dakikada Dünyanın En Lezzetli Kurabiyesi)
Pidza
Ayva Reçeli
Çıtır Çıtır Lezzetli Ve Pratik Samsu Tarifi
Hdabla | © 2025 |