Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (4 su bardağı)
Elma harcı için;
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı silme tarçın (tepeleme değil)
- 1 çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalı kurabiye hamuru için; un hariç bütün materyalleri bir kaba alıp, yoğuralım uygunca karıştıktan sonra unu da ek edip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Elmalı harcı için elmaları rendeleyelim. Şekeri de ek edip ocağın altını açalım, elmalar suyunu salıp çekene kadar 5 dk. Pişirelim ve ocağı kapatalım.
- Daha sonra tarçını da ekleyip, karıştıralım. Geniş bir kaba alarak soğuması için bekletelim. İsteğe bağlı ceviz içi ekleyebilirsiniz.
- Merdane yardımı ile hamuru açalım. Açtığımız hamurdan üçgen formda pizza dilimi halini verelim.
- Ortalarına elmalı harçtan koyup rulo biçimde saralım.
- Yağlı kağıt koyulmuş fırın tepsisine dizip 170-180 derecelik fırına atalım. Üzerleri pembeleşmeden fırından alalım. Soğuduktan sonra pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




