Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
İçi için:
- 5 adet küçük uzunluk elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
Hamuru için:
- 200 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un ( denetimli ekleyin )
Üzeri için:
- Artan hamur
- 2 yemek kaşığı un
Üzeri için:
- Pudra şekeri
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalar soyularak rendelenir ve portakal da rendelenerek şekeri eklenerek ocakta orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
- Son olarak tarçın ve iri çekilmiş ceviz eklenerek karıştırılarak soğumaya bırakılır.
- Hamuru için un ve kabartma tozu dışındaki tüm gereçler karıştırılıp denetimli un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
- Hamurdan cevizden az daha büyük yuvarlak bezeler elde edilerek yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirilir.
- Bir çay bardağı yardımıyla bardağın altını evvel una batırıp tepsiye hazırladığımız bezelere bardağı bastırarak form verilir.
- Bezelerin üzerine bir yemek kaşığı iç harcı eklenir.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde ayırdığımız kurabiye hamuruna bir yemek kaşığı un eklenip krambıl haline gelinceye kadar un eklenir ve elmalı kurabiyelerin üzerlerine eklenir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











