Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

İçi için:

  • 5 adet küçük uzunluk elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz

Hamuru için:

  • 200 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un ( denetimli ekleyin )

Üzeri için:

  • Artan hamur
  • 2 yemek kaşığı un

Üzeri için:

  • Pudra şekeri

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmalar soyularak rendelenir ve portakal da rendelenerek şekeri eklenerek ocakta orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir.
  2. Son olarak tarçın ve iri çekilmiş ceviz eklenerek karıştırılarak soğumaya bırakılır.
  3. Hamuru için un ve kabartma tozu dışındaki tüm gereçler karıştırılıp denetimli un ve kabartma tozu eklenerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  4. Hamurdan cevizden az daha büyük yuvarlak bezeler elde edilerek yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı yerleştirilir.
  5. Bir çay bardağı yardımıyla bardağın altını evvel una batırıp tepsiye hazırladığımız bezelere bardağı bastırarak form verilir.
  6. Bezelerin üzerine bir yemek kaşığı iç harcı eklenir.
  7. Hamurdan yumurta büyüklüğünde ayırdığımız kurabiye hamuruna bir yemek kaşığı un eklenip krambıl haline gelinceye kadar un eklenir ve elmalı kurabiyelerin üzerlerine eklenir.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirilir. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mantar Soslu Tavuk Izgara
Tavuk Tava
Yoğurtlu Tavuk Tantuni
Pudingli Tart Kek
Proteinli Pankek
Balkabaklı Glutensiz Muffin
Hdabla | © 2025 |