Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet büyük uzunluk elma
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- Tarçın
- 1/2 (yarım) su bardağı dövülmüş ceviz
Hamuru için;
- 200 gram tereyağı
- 3 çay bardağı yoğurt
- 3 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 5 su bardağı un
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalı kurabiye için rendelenmiş elmaları tavaya alalım, üzerine toz şekeri karamelize olana denk pişirelim.
- Piştikten sonra üzerine ceviz ve tarçın ekleyin ve karıştırın.
- Hamurumuzu hazırlamak için derin bir kaseye oda sıcaklığındaki yumuşamış tereyağını, sıvı yağ ,toz şeker, limon suyu ve karbonat ekleyelim güzelce yoğuralım.
- Ardından unu azar azar ekleyelim ele yapışmayan ama yumuşak olan bir hamur elde edin.
- Hamurunuzu tezgah üzerinde toparlayın.
- Tezgaha yavaşça un serpelim açalım ve yuvarlak formlar çıkarıp harcı ortasına koyup iki yandan katlayın yalnızca yuvarlak yapıp üzerine harcı koyacaksa yapabilirsiniz.
- Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisi kurabiyeleri dizin ve evvelden ısıtmış 180 derece fırınımızda üzeri kızarana kadar 20-25 dk pişirelim.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin elmalı kurabiye hazır.Afiyet olsun🌸🙃.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


