Elmalı Kek
Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 tane yumurta
- 2 bardak un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 4 adet elma
- 1 çay kaşığı tarçın
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurt, yağ ve şekeri çırpıyoruz köpük köpük olunca bir bardak kenara ayırıyoruz.
- Yumurta ve başka gereçleri ekliyoruz unları eleyerek eklersek daha pürüzsüz bir kıvam yakalarız.
- Yağladığımız borcama hamuru döküyoruz ve isteğe nazaran elmaları yerleştiriyoruz, dilimleyeceğiniz biçime nazaran dizerseniz daha hoş durur.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişiriyoruz, piştikten sonra birinci sıcağının geçmesini bekliyoruz.
- Önceden ayırdığımız bir bardak karışıma 1 çay kaşığı tarçını ekleyip üzerine döküyoruz ve kekin sosu çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.
Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







