Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 kahve fincanı un(klasik türk kahvesi fincanı)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 3 yahut 4 tane tatlı elma
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Ardından sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Daha sonra elenmiş un, kabartma tozu ,vanilya ve tarçını ekleyip çırpmaya devam edin.
- Katı yağla yağlanmış borcama kek harcını döküp yayın.
- Elmaların kabuklarını soyup yarım ay halinde ince ince doğrayın sonra kek harcının üzerine sırasıyla dizin.
- Önceden ısıtılmış 150° fansız ayar fırında pişirin.
- Kek piştikten sonra soğumaya bırakın sonra pudra şekeri serpin dilimleyin servis edin afiyet olsun 🌼.
🔺borcam ölçüm 19×28.
🔺su bardağı ölçüm 200ml.
🔺çay bardağı ölçüm 125ml.
Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






