Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı peynir altı suyu
- 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz fındık
- 3 adet orta uzunluk elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün materyallerin oda sıcaklığında olması gerekiyor.
- Elmaları soyup küp küp keselim.
- Yumurtaların akını ve sarını ayıralım.
- Sarıların olduğu kaba yarım bardak şekeri ekleyip çırpalım.
- Peynir altı suyu, sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip düşük ayarda çırpalım.
- Fındık ve tarçını da ekleyip çırpalım.
- Akını ayırdığımız kaba 1 bardak şeker ve bir tutam tuz döküp yüksek ayarda çırpalım.
- Çevirdiğimiz de dökülmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpalım.
- Sonra akını sarısına yavaş yavaş ekleyerek spatula ile alttan üst hakikat karıştıralım.
- Elmaları da ekleyip tekrar alttan üst gerçek karıştıralım.
- Yağlanmış kare borcama harcımızı dökelim.
- Önceden 165° ısıtılmış fırında 50 dk pişirelim.
- Dakikası fırından fırına fark ettiği için kürdanla denetim etmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun 🥰.
Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


