Elmalı Kek

Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı peynir altı suyu
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz fındık
  • 3 adet orta uzunluk elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün materyallerin oda sıcaklığında olması gerekiyor.
  2. Elmaları soyup küp küp keselim.
  3. Yumurtaların akını ve sarını ayıralım.
  4. Sarıların olduğu kaba yarım bardak şekeri ekleyip çırpalım.
  5. Peynir altı suyu, sıvı yağ ekleyip tekrar çırpalım.
  6. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip düşük ayarda çırpalım.
  7. Fındık ve tarçını da ekleyip çırpalım.
  8. Akını ayırdığımız kaba 1 bardak şeker ve bir tutam tuz döküp yüksek ayarda çırpalım.
  9. Çevirdiğimiz de dökülmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpalım.
  10. Sonra akını sarısına yavaş yavaş ekleyerek spatula ile alttan üst hakikat karıştıralım.
  11. Elmaları da ekleyip tekrar alttan üst gerçek karıştıralım.
  12. Yağlanmış kare borcama harcımızı dökelim.
  13. Önceden 165° ısıtılmış fırında 50 dk pişirelim.
  14. Dakikası fırından fırına fark ettiği için kürdanla denetim etmenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun 🥰.

Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bademli Çikolatalı Cookie
Su Böreği Lezzetinde Peynirli Kırpık Börek
Buzluk İçin Tuzlu Kurabiye (Videolu)
Mantar Mezesi
Çok Pratik Sütlü İrmikli Tatlı
Çökertme Kebabı
Hdabla | © 2024 |