Elmalı Hurmalı Kurabiye

Elmalı Hurmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

İç harç için;

  • 5 tane elma / hurma ezmesi
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 6 tane ceviz
  • Tarçın

Kurabiye hamuru için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 150 gr tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 1/2 (yarım) su bardağı  nişasta
  • 5 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilin

Elmalı Hurmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmaları rendeleyip şeker ve tarçını ekleyin.
  2. Yağsız tavada rengi değişene kadar pişirin.
  3. Ufak ufak kırmış olduğunuz cevizleri harca ekleyin ve soğumasını bekleyin.
  4. Hamur için tüm materyalleri karıştırın.
  5. Yumuşak bir hamur olacak.
  6. Hamurdan yumurta büyüklüğünde alıp elinizde ince olacak formda açın.
  7. Soğumuş olan harçtan içine 1 tatlı kaşığı kadar koyup kapatın.
  8. Top hali verin.
  9. 180 derece fırında pişirin.
  10. Soğuyunca pudra şekeri ile servis edebilirsiniz.

Elmalı Hurmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurt Kaymağından Poğaça
Baharatlı Patlamış Mısır
Avokado Mezesi (Yumurtalı)
Soğan Turşusu (Hamburgerlere Çok Yakışıyor) (Videolu)
Brokoli Salatası
Damla Çikolatalı Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |