Elmalı Havuçlu Kek (Sütsüz,Yoğurtsuz)
Elmalı Havuçlu Kek (Sütsüz,Yoğurtsuz) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 orta uzunluk elma (yeşil,kırmızı farketmez)
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 buçuk su bardağı şeker (kendinize nazaran azaltabilirsiniz)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 2 çay kaşığı tarçın
- 5-6 adet ceviz içi
(ölçü klasik su bardağı 200 ml)
Elmalı Havuçlu Kek (Sütsüz,Yoğurtsuz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta,şeker ve vanilyayı ekleyip beyazlayıp köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvıyağ ek edip karıştırın elenmiş un,kabartma tozu,karbonat,tarçın,minik kıyılmış ceviz ekleyin karıştırın.
- Elmayı ve havucu soyup rendeleyin suyunu sıkmayın !
- Kek harcına ekleyip karıştırın kase margarinle yağlanmış ve hafif un serpilmiş kalıba harcı boşaltın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45-50 dakika pişirin, her fırın farklılık gösterebilir denetim edin kürdan batırınca pak çıkıyorsa pişmiştir .
- Kekin kenarlarını sivri olmayan bir bıçakla yavaşça gevşetin ılıyan keki kalıptan çıkarın servis edin 🌷 (elma ve havucun suyu ile pişeceği için sularını sıkmadan kek harcına ekleyin )
Elmalı Havuçlu Kek (Sütsüz,Yoğurtsuz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










