Elmalı Glazürlü Kış Keki

Elmalı Glazürlü Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3/1 su bardağı kahverengi şeker
  • 3/2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 80 gram eritilmiş tereyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1.5 su bardağı un

Elmalı karışım için;

  • 2 adet orta uzunluk elma
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Glazür için;

  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2-3 yemek kaşığı süt

Kalıbın altına sermek için;

  • İsteğe bağlı kavrulmuş fındık ya da ceviz kırıkları

Elmalı Glazürlü Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmaları soyup ince dilimler halinde küçük küçük doğruyoruz. Şeker ve tarçını da bir kasede karıştırıyoruz. Onlar bir kenarda beklerken kek hamurunu hazırlıyoruz.
  2. Öncelikle tereyağını eritip soğumaya bırakıyoruz. Kaynatmayın yalnızca erimesini sağlayın.
  3. Tereyağ soğurken 1 su bardağının 3 te 1 ine kahverengi şeker koyup, üzerini de toz şekerle doldurduktan sonra karıştırma kabına alıyoruz. 2 yumurtayı üzerine kırıp mikserle bir hoş çırpıyoruz.
  4. Ardından soğumuş tereyağ ve sütü ekleyip yalnızca karıştırıyoruz. Sonra öbür materyalleri ekleyip spatula ile alttan üste hakikat kek harcını karıştırıyoruz. Bütün gereçleri birbirine yediriyoruz.
  5. Kalıbımızı katı yağ ile güzelce yağlıyoruz. Borcamda da olur. Kek kalıbına evvel fındık ya da ceviz kırıkları serpiyoruz. Olmasa da olur ancak olursa hoş olur. Borcamda yapacaksanız fındık kırıklarını tabana değil hamurun üstüne serpiştirin.
  6. Kalıpta yapacaksanız harcın yarısını fındık kırıklarının üstüne döküyoruz. Üzerine elmaların yarısını serpiyoruz. Şekerli tarçın karışımın da yarısını elmaların üzerine yanlışsız serpiştiriyoruz.
  7. Kalan hamuru elmaların üzerine döküp yaydıktan sonra kalan elmaları ve üzerine de şekerli tarçın karışımının tamamını döküyoruz. Bıçak ile çok derine inmeden harcı biraz karıştırıyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dk pişiriyoruz. 40 dakikadan sonra kürdan denetimi yapıp kürdan pak çıktıktan sonra fırından çıkarabiliriz.
  9. Kalıptan çıkarmadan evvel oda sıcaklığına gelmesini bekliyoruz. Burası en güç kademe zira kokusu bütün konutu saracak ve sabretmekte zorlanacaksınız 😀
  10. Kalıptan çıkarıp hazırladığımız glazürü üzerine dökebiliriz. Glazür için pudra şekerini sütle karıştırıp çırpıcı ile güzelce karıştırıyoruz. Afiyet olsun ♥️.

Elmalı Glazürlü Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Çanağında Salata
Saten Kurabiye
Aylarca Bayatlamayan Kurabiye
Brownie (Diyet Bozmayan)
Brokolili Mercimek Çorbası
Kabak Tatlısı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet