Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Gerçekten 10 Dakikalık Tarif)

Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Hakikaten 10 Dakikalık Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk tatlı elma
- 3 yemek kaşığı ince öğütülmüş yulaf
- 1 çay bardağından bir parmak eksik süt
- 3 adet ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın (opsiyonel)
- 1 yemek kaşığı nar (opsiyonel)
Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Hakikaten 10 Dakikalık Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmayı rendeleyin ve cevizi kıyın.
- Rendelenen elmaları kısık ateşte, kendini biraz salana kadar çevirin. 3 yemek kaşığı yulafı elmaların yanına yolladıktan sonra biraz daha kavurup bir çay bardağı süt ek edin.
- Ben elma ve cevize tarçın yakıştırdığım için bu kademede belirttiğim ölçüde toz tarçın kullanıyor, akabinde iri modüller halinde kıydığım cevizi ek ediyorum.
- Malzemeler bütünleşip lapa kıvamına geldiğinde fit tatlımız hazır.
- Nar işin büsbütün şımarıklık kısmı, elzem değil. Lakin mayhoş tatları seviyorsanız süslemede kullanmanızı tavsiye ediyorum.
- Elmanın diriliğini kaybetmesini fakat besin bedellerini muhafazasını istediğimiz için kısık ateşte yapıyoruz. Bu yüzden lapa formuna erişmemiz biraz uzuyor. Cıvık oldu diye korkmayın☺️ kendini süratlice toparlayacak.
Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Nitekim 10 Dakikalık Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

