Elmalı Cevizli Tart

Elmalı Cevizli Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 100 gram oda ısısında tereyağ
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt(susuz olacak)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 3 büyük uzunluk elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı irice kıyılmış ceviz
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
Elmalı Cevizli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün gereçleri bir ortaya getiriyoruz.
- Unu azar azar denetimli ekliyoruz(miktarı markadan markaya değişkenlik gösterebilir) yumuşacık bir hamur olacak.
- Güzelce yoğurduktan sonra 15 dk kadar dolaba dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada elmalı soyup rendeliyoruz.
- Tavaya alıyoruz.
- Şekerini ekliyoruz ve suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- En son ceviz ve tarçını da ekleyip bunu da soğumaya bırakıyoruz.
- Dolaptan çıkardığımız hamuru iki yağlı kağıt ortasına alıyoruz ve güzelce açıyoruz. Ne çok kalın ne de çok ince olacak.
- En büyük tencerenin kapağıyla daire formunda kesiyoruz.
- Dairenin kenarında kalan hamuru alıp güzelce streç sinemaya sarıp buzluğa atıyoruz.
- Dairenin kenarlarına belirli aralıklarla çizikler atıyoruz.
- Ortasına iç harcı ekleyip yaydırıyoruz.
- Yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisine alıyoruz.
- Bıçakla çizdiğimiz yerleri iki ucundan tutup birleştiriyoruz. birleştirmiş olduğumuz yerlere ceviz içi yapıştırıyoruz.
- Buzluğa atmış olduğumuz donmuş olan hamuru rendeliyoruz ve tartın üzerine serpiyoruz.
- Önceden ısıtılmış fanlı fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tamamen soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Bizde konut halkı pek sevmediği için ben serpemedim🤭 tartımız hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.
Elmalı Cevizli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






