Elmalı Cevizli Kurabiye

Elmalı Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk elma
- 10 adet ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı şeker
Kurabiyesi için;
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 pk kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 pk vanilya
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
Elmalı Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soyduğumuz elmayı rendeleyip bir tavaya alalım ,üzerine şekeri ekleyip kısık ateşte suyun çekene kadar pişirelim .
- Sonra üzerine cevizi ekleyelim karıştırıp kenarda soğuması için bırakalım.
- Derin bir kaba yoğurt, sıvı yağ, tereyağı, toz şeker ,kabartma tozu ,yumurta ,vanilya koyup karıştıralım.
- Ardından üzerine nişasta 2 su bardağı unu da ekleyip güzelce yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurdan modüller koparalım, merdane yardımı ile açalım akabinde bıçakla kesip biçim verelim.
- Geniş yerlerini elmalı harçtan koyup rulo halinde saralım.
- Bütün hamura tıpkı süreci yaptıktan sonra evvelce 180 derecede ısıttığımız fırına 15 ila 20 dakika kadar pişirelim altı pembeleşince kurabiyemiz hazır oluyor.Afiyet olsun.
Elmalı Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








