Elmalı Cevizli Kek

Elmalı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 büyük çay bardağı esmer toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 büyük çay bardağı süt
  • 1 büyük çay bardağı sıvıyağ
  • 3 büyük çay bardağı un (ben fotoğrafta eksik koydum)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon (büyük olunca yarım kullandım)
  • 2 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 büyük çay bardağı ceviz
  • 3 adet elma
  • Su

Elmalı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Esmer toz şekeri, yumurtayı bir kaba alıp çırpalım, köpük olana kadar.
  2. Limonu sıkıp yarısını ek edelim akabinde limon kabuğu rendesi tüm limon, tarçın, sıvı yağ ve sütüde ek edelim akabinde çırpalım.
  3. Unu yavaş yavaş ek edin son olarakta kabartma tozunu.
  4. Kek hamurunu kalıba dökelim.
  5. Ayırdığımız limon suyuna göz kararı su ek edin bir kapda olsun.
  6. Elmaların kabuklarını soyup küçük dilimlere keselim, kestiklerimizi kararmasın diye hazırlanan limonlusuya ek edin.
  7. Elmaları süzün, kek harçın üzerine dağıtın, elinizle hafif elmaları kekin içine bastırın.
  8. Cevizleri el robotundan geçirip, elmaların üzerine serpiştirin.
  9. Önceden ısıtılmış fırına 180* derecede pişirin.
  10. 30 dakika sonra çubuk testi yapın. Afiyet olsun🤗 isteğe nazaran pudra şekeride serpiştirebilirsiniz.

Elmalı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şip Şak İrmikli Browni Kek
Lokmalık Kurabiye
Lokanta Usulü Altın Mercimek Çorbası
Haşhaşlı Revani
Poğaça
Yaz Salatası
Hdabla | © 2025 |