Elmalı Cevizli Kek
Elmalı Cevizli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 büyük çay bardağı esmer toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 büyük çay bardağı süt
- 1 büyük çay bardağı sıvıyağ
- 3 büyük çay bardağı un (ben fotoğrafta eksik koydum)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet limon (büyük olunca yarım kullandım)
- 2 çay kaşığı toz tarçın
- 1 büyük çay bardağı ceviz
- 3 adet elma
- Su
Elmalı Cevizli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Esmer toz şekeri, yumurtayı bir kaba alıp çırpalım, köpük olana kadar.
- Limonu sıkıp yarısını ek edelim akabinde limon kabuğu rendesi tüm limon, tarçın, sıvı yağ ve sütüde ek edelim akabinde çırpalım.
- Unu yavaş yavaş ek edin son olarakta kabartma tozunu.
- Kek hamurunu kalıba dökelim.
- Ayırdığımız limon suyuna göz kararı su ek edin bir kapda olsun.
- Elmaların kabuklarını soyup küçük dilimlere keselim, kestiklerimizi kararmasın diye hazırlanan limonlusuya ek edin.
- Elmaları süzün, kek harçın üzerine dağıtın, elinizle hafif elmaları kekin içine bastırın.
- Cevizleri el robotundan geçirip, elmaların üzerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış fırına 180* derecede pişirin.
- 30 dakika sonra çubuk testi yapın. Afiyet olsun🤗 isteğe nazaran pudra şekeride serpiştirebilirsiniz.
Elmalı Cevizli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















