Elmalı Bisküvili Kremalı Tart

Elmalı Bisküvili Kremalı Tart Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Aldığı kadar un(yaklaşık 2,5 su bardağı)
Arası için;
- 2 adet elma
- Sürülebilir bisküvi kreması ya da çikolata
Elmalı Bisküvili Kremalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç verilen gereçleri karıştıralım.
- Unu denetimli ekleyip yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim.
- Hamuru yağlı kağıt ortasında çok ince olmayacak biçimde açalım.
- Büyük bir tencere kapağıyla hamuru yuvarlak biçimde keselim.
- Kenarlarını üzerine rendelemek için ayıralım. (isterseniz hamuru dondurucuda biraz bekletip daha rahat rendeleyebilirsiniz. )
- Kestiğimiz hamurun orta kısmına bir kase koyalım.
- Sürülebilir kremadan döküp üzerine ince dilimlenmiş elmaları yerleştirelim.
- Kalan hamuru üzerlerine rendeleyelim.
- Kaseyi kaldırıp hamuru keselim.Ve üzerlerine kapatalım.
- İsteğe bağlı bir yumurta sarisini 1 yemek kaşığı süt ile karıştırıp hamura sürebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirelim. Afiyet olsun.
Elmalı Bisküvili Kremalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






