Elma Püreli Kek

Elma Püreli Kek Tanımı İçin Malzemeler

26 cm’lik kelepçeli kalıp için

Tabanı için:

  • 250 gram un
  • 100 gram şeker
  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

İçi için:

  • 300 gram elma püresi
  • 2 adet elma
  • 1 paket agartine (bitkisel jelleştirici)
  • Tarçın (isteğe bağlı)

Elma Püreli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 °c üst/alt ayarda ısıtın.
  2. Un, şeker ve tereyağını yoğurarak parçacıklı hamur elde edin.
  3. Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın.
  4. Elma püresini bir tencerede kaynatın, agartine’i içine karıştırın.
  5. Doğranmış elmaları ekleyin ve düzgünce karıştırın.
  6. Kek kalıbını yağlayıp unlayın yahut yağlı kağıt serin.
  7. Hamurun yarısını kalıba bastırarak taban yapın.
  8. Üzerine elma püresi karışımını dökün ve isterseniz tarçın serpin.
  9. Kalan hamuru üzerine kırıntılar halinde yayın.
  10. Yaklaşık 40–45 dakika, üstü altın rengi olana kadar pişirin.
  11. Soğumaya bırakın ve afiyetle yiyin!.

Elma Püreli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dışı Çıtır İçi Yumuşakcık Bütün Tavuk
Kırmızı Pancar Salatası
Pirinç Salatası (Basmati Pirinç )
Glutensiz Pırasalı Havuçlu Kek
Sebzeli Güveç (Videolu)
Mangolu Mousse
Hdabla | © 2025 |