Elma Püreli Kek
Elma Püreli Kek Tanımı İçin Malzemeler
26 cm’lik kelepçeli kalıp için
Tabanı için:
- 250 gram un
- 100 gram şeker
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
İçi için:
- 300 gram elma püresi
- 2 adet elma
- 1 paket agartine (bitkisel jelleştirici)
- Tarçın (isteğe bağlı)
Elma Püreli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 °c üst/alt ayarda ısıtın.
- Un, şeker ve tereyağını yoğurarak parçacıklı hamur elde edin.
- Elmaları soyup küçük küpler halinde doğrayın.
- Elma püresini bir tencerede kaynatın, agartine’i içine karıştırın.
- Doğranmış elmaları ekleyin ve düzgünce karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayıp unlayın yahut yağlı kağıt serin.
- Hamurun yarısını kalıba bastırarak taban yapın.
- Üzerine elma püresi karışımını dökün ve isterseniz tarçın serpin.
- Kalan hamuru üzerine kırıntılar halinde yayın.
- Yaklaşık 40–45 dakika, üstü altın rengi olana kadar pişirin.
- Soğumaya bırakın ve afiyetle yiyin!.
Elma Püreli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









