Eli Böğründe (İki Kişilik)

Eli Böğründe (İki Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kuşbaşı
- 2 tane domates
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kırmızı biber
- 1 soğan (veya 3 küçük soğan)
- 3 diş sarımsak
- 3 adet patates ( isteğe bağlı)
Sosu için;
yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı toz biber 1 çay kaşığı tuz pişirmek için bir su bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
Pişirmek için;
- 1 su bardağı sıcak su
Eli Böğründe (İki Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etler soslanır. Borcama dizilir.
- Yanına domates soğan ve biberler doğranır. Ortaya sarımsak konur. Olağanda patates girmiyor fakat biz istedik koyduk.
- Etlerin üzerine küçük tereyağı koyun. Üzerine sıcak su biraz zeytinyağı gezdirin.
- Yağlı kağıt kapatın ve fırına verin.
- 200 derecede denetimli 1 saat pişirin. Suyu biterse ekleme yapın. Afiyet olsun.
Eli Böğründe (İki Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





