Eli Böğründe (İki Kişilik)

Eli Böğründe (İki Kişilik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kuşbaşı
  • 2 tane domates
  • 2 tane yeşil biber
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 soğan (veya 3 küçük soğan)
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet patates ( isteğe bağlı)

Sosu için;

yarım çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı toz biber 1 çay kaşığı tuz pişirmek için bir su bardağı sıcak su

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için;

  • 1 su bardağı sıcak su

Eli Böğründe (İki Kişilik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşbaşı etler soslanır. Borcama dizilir.
  2. Yanına domates soğan ve biberler doğranır. Ortaya sarımsak konur. Olağanda patates girmiyor fakat biz istedik koyduk.
  3. Etlerin üzerine küçük tereyağı koyun. Üzerine sıcak su biraz zeytinyağı gezdirin.
  4. Yağlı kağıt kapatın ve fırına verin.
  5. 200 derecede denetimli 1 saat pişirin. Suyu biterse ekleme yapın. Afiyet olsun.

Eli Böğründe (İki Kişilik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Damla Çikolatalı Cevizli Kek
Kıymalı Beşamel Soslu Patlıcan
Lahana Sarması
Harika Yoğurtlu Nohut Salatası
Kaymakpare Tatlısı
Hazır Yufkadan Kaymaklı Baklava
Hdabla | © 2025 |