Eli Böğründe
Eli Böğründe Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gram dana kuşbaşı eti
- 8 adet yeşil biber
- 4 adet büyük uzunluk domates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 27 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı pulbiber
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı su
- 100 gram tereyağı
Eli Böğründe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı etleri küçük küçük doğrayın ,domateslerin kabuklarını soyup irice doğrayın, yeşil biberlerin çöplerini ayıklayıp yıkayıp irice doğrayın, sarımsakların kabuklarını soyun.
- Fırın tepsisine evvel kuşbaşı etleri koyun üzerine zeytinyağı ,1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber ekleyip karıştırın uygunca harmanlayın.
- Kuşbaşı etleri tepsinin bir tarafına yayın tepsinin başka tarafına iri doğranmış domates ve biberleri dizin.
- Kuşbaşı etlerin olduğu tarafa sarımsakları aralıklı serpin domateslerin ve biberlerin üzerine 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pulbiber serpin.
- 1 çay bardağı su yu tepsideki gereçlerin üzerine gezdirin.
- Tereyağını modüllere ayırıp tepsideki gereçlerin üzerine aralıklı serpin.
- Son olarak bir adet yağlı kağıdı ıslatıp tepsideki materyallerin üzerine kapatın.
- Önceden ısınmış 220 derece fırında etler yumuşayıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun.
Eli Böğründe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






