Elbasan Tava

Elbasan Tava Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 kilo yoğurt
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kişi başına kuzu gerdan

Elbasan Tava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuzu etlerini evvelden düdüklüde haşlayalım.
  2. Derin bir kapta yumurta, yoğurt, un ve baharatları güzelce çırpalım.
  3. Bir tepsiye salça ve sıvı yağ koyup bir taşım ocakta kavuralım.
  4. Hazırladığımız karışımı salçalı tepsiye dökelim.
  5. Haşlanan etlerinde üzerine sıralayıp, evvelden açtığımız fırında yaklaşık 180-200 derecede üzeri güzelce kızarıp yoğurtlu karışım hafif kendini çekene kadar kızartalım.
  6. Fırından çıkan elbasan tavayı bir iki dk demlenledirip, servise hazırlayalım. Afiyet bal şeker olsun ❤️

Elbasan Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmikli Cheesekek
Çaylı Nescafeli Kurabiye (Farklı Tarif Arayanlara)
Limonlu Kek ( Yumuşacık Pamuk )
Kahvaltı Tabağı
Spoonful
Meyveli Yaz Pastası
Hdabla | © 2025 |