El Değmeden Hazırlanan Rondo Kurabiyesi
El Değmeden Hazırlanan Rondo Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı turna yemişi
- 1 bardaktan iki parmak eksik şeker
- 200 gram tereyağı yahut margarin
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 silme çay kaşığı tuz
- 2, 5 su bardağı un
Ayrıca kurabiyeleri bulamak için;
- Şeker
El Değmeden Hazırlanan Rondo Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şekerin yarısından azı ile turna yemişini rondodan geçirip bir tabağa alalım.
- Küp doğranmış soğuk margarini, şekeri, vanilini,limon suyunu, limon kabuğunu, tuzu, unu ve rondodan geçirdiğimiz turna yemişini rondodan geçirelim. Homojen bir karışım olup hamur toparlanınca streç sinemaya sarıp buzluğa kaldıralım.
- En az iki saat buzlukta dinlendirdiğimiz hamuru dilimleyip şekere bulayalım ve yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda altı pembeleşene kadar pişirelim.
- Mutlaka yağlı kağıt serin yoksa tepsiye yapışır kesinlikle fırını evvelden ısıtın yoksa kurabiyeler çok yayılır kurabiyeleri aralıklı olarak dizin üzerinin kızarmasını beklemeyin sertleşir soğumadan tepsiden almayın dağılır bu püf noktalarına dikkat ettiğiniz taktirde yeni favori kurabiyeniz hazır.
- Rondom yok elimle yapmaz mıyım derseniz olağan ki yapabilirsiniz. Tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp tart hamuru yapar üzere parmak uçlarınızla kutlama tekniğiyle hamuru çok yoğurmadan hazırlayabilirsiniz.
El Değmeden Hazırlanan Rondo Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















