El Açması Tadında Sodalı Börek

El Açması Tadında Sodalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 günlük taze yufka
Sosu için
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çimdik tuz
- 2 adet yumurta
Arası için;
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- 1 şişe soda
Tabanı için;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
El Açması Tadında Sodalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derince bir kaba süt yumurta sıvı yağı alarak çırpalım.
- Fırın tepsimizi tereyağıyla yağlayarak yufkamızı kenarlardan sarkacak biçimde fırın tepsimize serelim. Sosunu sürelim. 3 4 dörde böldüğümüz yufkayı sosa batırarak tepsiye yayalım.
- Peynirli harcımızı yayarak başka yufkamızıda sosa batırarak yayalım.
- Son olarak yandan sarkan yufkamızıda üzerine örterek son yufkamızıda üzerine serelim ve kalan sosu dökerek keselim. Sodamızı eşit biçimde dökelim.
- 200 derecede 40 dk üzerini kızarana dek pişirelim.
El Açması Tadında Sodalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






