El Açması Tadında Sodalı Börek

El Açması Tadında Sodalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 günlük taze yufka

Sosu için

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • 2 adet yumurta

Arası için;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • 1 şişe soda

Tabanı için;

  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

El Açması Tadında Sodalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derince bir kaba süt yumurta sıvı yağı alarak çırpalım.
  2. Fırın tepsimizi tereyağıyla yağlayarak yufkamızı kenarlardan sarkacak biçimde fırın tepsimize serelim. Sosunu  sürelim. 3 4 dörde böldüğümüz yufkayı sosa batırarak tepsiye yayalım.
  3. Peynirli harcımızı yayarak başka yufkamızıda sosa batırarak yayalım.
  4. Son olarak yandan sarkan yufkamızıda üzerine örterek son yufkamızıda üzerine serelim ve kalan sosu dökerek keselim.  Sodamızı eşit biçimde dökelim.
  5. 200 derecede 40 dk üzerini kızarana dek pişirelim.

El Açması Tadında Sodalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebe Bisküvili Püre
Kandil Simidi
Mahluta Çorbası
İçli Köfte (Sivas Usulü)
Trileçe (Videolu)
Gizli Karnabahar Soslu Makarna
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet