El Açması Soslu Peynirli Börek

El Açması Soslu Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 tane yumurta
- 1 tane kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un (kontrollü azaltılıp çoğaltılabilir bardak ayarına ve kalitesine nazaran değişiyor)
Ic harcı için;
- Beyaz peynir
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1 demet maydanoz
Arasına için;
- 200 gram nişasta
Üzeri için;
- Artan sos
- Susam
- Maden suyu
Sosu için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tuzu
El Açması Soslu Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabınızın içine süt, yumurta, yoğurt, un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip güzelce ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurunuz.
- Sonra iç materyali olan maydanozları doğrayınız ve peyniri ekleyip karıştırınız. Sosu için olan yoğurdu, yumurtaları, sıvı yağını, kabartma tozunu ekleyip güzelce karıştınız ve onuda kenara koyunuz.
- Hamuru 20 bezeye ayiriniz. Sonra her birini servis tabağı büyüklüğünde açınız. Ortalarına nişasta serpiniz ve 2 ikişer ikişer açabildiğiniz kadar açınız.
- Sonra üzerine yapmış olduğunuz sostan sürünüz ikiye katlayınız ve tekrar sostan sürünüz. İç harcından ortasına koyup yanlardan içe yanlışsız hafif kıvırınız ve rulo yapınız iki ucunu ortada birleştiriniz hepsine tıpkı süreci yaptıktan sonra fırın tepsisine yağlı kağıt koyunuz.
- Yapmış olduğunuz börekleri üzerine diziniz. Her birinin üzerine 1 yemek kaşığı maden suyu dökünüz. Yumurta sarısı ve susam serpiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.
El Açması Soslu Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










