El Açması Pırasalı Börek

El Açması Pırasalı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 9 su bardağı un
- 3,5 su bardağı ılık su
- Yeteri kadar tuz
İç harcı için;
- 1 kg pırasa
- 2 yemek kaşığı salça
- Biber salçası (isteğe bağlı)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz kırmızı biber
- Az kimyon
- Karabiber (acı seviyorsanız acı toz biber koyabilirsiniz)
El Açması Pırasalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel hamurumuzu yapmakla başlayalım.
- Un-tuz ve ılık suyumuzu bir kaba koyalım. Karıştıralım.
- Ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Hamurumuzu eşit modüle bölelim.
- Merdane yardımıyla hamurumuzu açalım (çok büyük olmucak şekilde) bir tepsiye dizelim üstüne sıvı yağ sürelim bütün hamurları açtıktan sonra her kata sıvı yağ sürüyoruz.
- Biraz dinlenmeye bırakıyoruz hamurumuzu.
- Pırasaları küçük küçük doğruyoruz. 1-2 tane havuç rendeliyoruz.
- İsteğe bağlı patates koyulabilir 2-3 tane (rende)
- Sıvı yağ ,domates salçası, biber salçası,tuz ,karabiber ,pulbiber, toz kırmızı biber ekleyip kavuruyoruz. Biraz su suyu çekince altını kapatıp soğumasını bekliyoruz
- Daha sonra açmaya başlıyoruz yırtılmayacak halde açıyoruz.
- İç harcımızı koyuyoruz. Ve sarıyoruz gül böreği halinde yaptım ben.
- Tepsimize diziyoruz.
- Üstüne yumurta sarısı isteğe bağlı susam-çörek otu olur.
- 180 derece fırında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz.
- Böreğimiz piştikten sonra üstüne nemli bir bezle dinlendiriyoruz.Afiyet olsun :).
El Açması Pırasalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


