El Açması Patatesli Börek
El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı ucuyla kuru maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
- 2 orta uzunluk patates
- Toz biber
- Tuz
El Açması Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unsuz tuz mayayı karıştıralım ve yoğuralım en son sıvı yağı ekleyip, tekrar yoğuralım 5 dakika dinlendirip daha sonra 4 eşit bezeye ayıralım.
- Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ortalarına tereyağı sürüp, üzerine poşet serelim buzlukta 1 saat bekletelim.
- Patatesleri haşlayıp ezelim, üzerine tuz ve biber ekleyip, soğumaya bırakalım.
- Buzluktan hamuru çıkarıp merdane yardımıyla kare olacak halde açalım ve 5 eşit şeritler çizerek enine ve uzunluğuna keselim üzerine patatesli harcı koyalım ve üçken halinde kapatalım, üzerine yumurta sarısı sürelim susam ve çörek otu serpelim.
- 180 derece de altı ve üstü kızarana kadar pişirelim👍
El Açması Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















