El Açması Patatesli Börek

El Açması Patatesli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı ucuyla kuru maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 2 orta uzunluk patates
  • Toz biber
  • Tuz

El Açması Patatesli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unsuz tuz mayayı karıştıralım ve yoğuralım en son sıvı yağı ekleyip, tekrar yoğuralım 5 dakika dinlendirip daha sonra 4 eşit bezeye ayıralım.
  2. Bezeleri tatlı tabağı büyüklüğünde açalım ortalarına tereyağı sürüp, üzerine poşet serelim buzlukta 1 saat bekletelim.
  3. Patatesleri haşlayıp ezelim, üzerine tuz ve biber ekleyip, soğumaya bırakalım.
  4. Buzluktan hamuru çıkarıp merdane yardımıyla kare olacak halde açalım ve 5 eşit şeritler çizerek enine ve uzunluğuna keselim üzerine patatesli harcı koyalım ve üçken halinde kapatalım, üzerine yumurta sarısı sürelim susam ve çörek otu serpelim.
  5. 180 derece de altı ve üstü kızarana kadar pişirelim👍

El Açması Patatesli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekşili Pancar Ve Saklama Yöntemi
3 Malzemeli Şipşak Tatlı
Mayasız Pratik Lavaş
Tavuklu Patlıcan Kumpir (Şık Sunumu Ve Muhteşem Lezzetiyle Favoriniz Olacak)(Videolu)
Pastane Poğaçası (Çok Pratik)
Çıtır Yufkalı Semizotu Salatası
Hdabla | © 2025 |