El Açması Otlu Börek

El Açması Otlu Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tam dolu tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un

Açmak için;

  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un (ikisini karıştır )

İç harcı için;

  • 1 kilo çiriş otu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 kuru soğan

El Açması Otlu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri karıştırın, en son unu denetimli biçimde ekleyin, ele yapışmayan bir hamur elde edin, üzerini örtün ve 10 dakika dinlendirin.
  2. Çiriş otunu yıka ince doğra suyunu süzün.
  3. Daha sonra bir tavada ince doğranmış soğanı kavurun, üzerine 1 yemek kaşığı salça koy tekrar iki üç cins kavurduktan sonra çiriş otunu ekleyip yeterlice karıştırın.
  4. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın,üzerini bir poşet ile ört ve bir tane bezeyi alın, nişastaya bulayın ve ince bir hamur olana kadar açın.
  5. En son oklavaya sarıp büz ve yavaş yavaş büzgüyü açın.
  6. Elinle düzeltin, içine iç harcını koyun, çevirerek katla yufkayı ve en son kıvırarak tepsinin ortasına yerleştirin.
  7. Diğer yufkalarıda tıpkı formda açıp birinci yaptığımız böreğin etrafına dola ve üzerine yoğurt ve yumurta karışımını sürün.
  8. 180 derecede altı ve üzeri kızarana kadar pişirin 💫.

El Açması Otlu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damla Çikolatalı Kakaolu Kurabiye
Çok Pratik Sütlü İrmikli Tatlı
Pişmeyen Tiramisu
Yoğurtmaç
Falafel (Nohutlu Köfte)
Vişne Aromalı Muffin
Hdabla | © 2025 |