El Açması Otlu Börek
El Açması Otlu Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tam dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı un
Açmak için;
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un (ikisini karıştır )
İç harcı için;
- 1 kilo çiriş otu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kuru soğan
El Açması Otlu Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri karıştırın, en son unu denetimli biçimde ekleyin, ele yapışmayan bir hamur elde edin, üzerini örtün ve 10 dakika dinlendirin.
- Çiriş otunu yıka ince doğra suyunu süzün.
- Daha sonra bir tavada ince doğranmış soğanı kavurun, üzerine 1 yemek kaşığı salça koy tekrar iki üç cins kavurduktan sonra çiriş otunu ekleyip yeterlice karıştırın.
- Hamuru 8 eşit bezeye ayırın,üzerini bir poşet ile ört ve bir tane bezeyi alın, nişastaya bulayın ve ince bir hamur olana kadar açın.
- En son oklavaya sarıp büz ve yavaş yavaş büzgüyü açın.
- Elinle düzeltin, içine iç harcını koyun, çevirerek katla yufkayı ve en son kıvırarak tepsinin ortasına yerleştirin.
- Diğer yufkalarıda tıpkı formda açıp birinci yaptığımız böreğin etrafına dola ve üzerine yoğurt ve yumurta karışımını sürün.
- 180 derecede altı ve üzeri kızarana kadar pişirin 💫.
El Açması Otlu Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















