El Açması Milföy Börek
El Açması Milföy Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1.5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kuru maya
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı un (kontrollü eklenmeli )
İç harcı için;
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Yufkaları yağlamak için;
- 200 gram tereyağı
El Açması Milföy Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ,maya, tuz, yağı karıştırma kabına koyun karıştırın üzerine unu ekleyin lakin denetimli olsun ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim .
- 5 bezeye ayırıp üzerini kapatıp 10 dakika dinlensin daha kolay açılır.
- Bezeleri 40 cm büyüklükte açalım ve yağlayıp zarf formunda katlayalım .
- Açtığımız öteki yufkanın üzerini yağlayıp ortasına evvelce katladığımız yufkayı koyup tekrar zarf biçiminde katlayalım.
- Bütün yufkaları açıp zarf yaptıktan sonra üzerine poşet serip dolapta 1 saat bekletelim yada buzlukta 20 dakika bekletelim.
- Daha sonra altına un serpip yufkayı merdane ile açabildiğimiz kadar açalım kare formunda 39 modüle böldükten sonra içine kaşar peyniri koyup üçgen halinde kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derecede altı ve üstü yeterlice kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.
El Açması Milföy Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















