El Açması Milföy Baklava

El Açması Milföy Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • Un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir dilim limon

El Açması Milföy Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbetimizi hazırlayalım suyu şekeri tencereye koyup kaynatalım kaynadıktan 10 dk sonra limonu sıkalım 10 dk daha kaynatalım.
  2. Daha sonra hamuru yoğuralım, kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur olacak.
  3. Daha sonra hamuru 24 kesime ayıralım ,tabak büyüklüğünde açalım, hepsini nişastalayalım.
  4. Üst üste dizelim, hamur bittikten sonra 1 saat kadar dinlendirelim.
  5. Daha sonra hamuru 12- 12 ayıralım ,merdane yardımıyla büyütelim.
  6. 3 -4 parmak genişliğinde şeritlere kestikten sonra üçgen katlayıp keselim .
  7. Tereyağ eritip üzerine dökelim .
  8. 180 derecede altlı üstlü pişirelim piştikten sonra soğuk şerbeti birinci sıcaklığı çıkan tatlının üzerine dökelim.

El Açması Milföy Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Burçak Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzetli Yumuşak Orta Boy Pizza
Biberli Kuru Fasülye
Köy Çorbası
Erişte (Kesme Makarna)
Çikolatalı Cupcake
Buzluk Böreği
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.