El Açması Milföy Baklava

El Açması Milföy Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sirke
- Un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Bir dilim limon
El Açması Milföy Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetimizi hazırlayalım suyu şekeri tencereye koyup kaynatalım kaynadıktan 10 dk sonra limonu sıkalım 10 dk daha kaynatalım.
- Daha sonra hamuru yoğuralım, kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur olacak.
- Daha sonra hamuru 24 kesime ayıralım ,tabak büyüklüğünde açalım, hepsini nişastalayalım.
- Üst üste dizelim, hamur bittikten sonra 1 saat kadar dinlendirelim.
- Daha sonra hamuru 12- 12 ayıralım ,merdane yardımıyla büyütelim.
- 3 -4 parmak genişliğinde şeritlere kestikten sonra üçgen katlayıp keselim .
- Tereyağ eritip üzerine dökelim .
- 180 derecede altlı üstlü pişirelim piştikten sonra soğuk şerbeti birinci sıcaklığı çıkan tatlının üzerine dökelim.
El Açması Milföy Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






