El Açması Midye Börek
El Açması Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı 2 parmak eksik sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabarma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 5 su bardağı un
Açmak için;
- Mısır nişastası ve un karışık
İç gereci için;
- Ezine peyniri
- Lor peyniri
- Kaşar peyniri
Üzerine sürmek için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Çay bardağı ölçüm 150 ml
El Açması Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm gereçleri karıştır ve unu denetimli biçimde ekle yavaş yavaş olmalı 👍ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edilecek.
- Hamuru bezeler ayır yarım saat dinlendir. Peynirleri karıştır düzgünce ve kenara koy.
- Bezeyi birinci evvel yeterlice nişastalı una bula her yerine gelecek biçimde sonra açmaya başla birinci basamakta çok nişastalı un kullanılacak beze uygunca açıldıktan sonra kullanılmayacak ✅.
- Bezeler güzelce açıldıktan sonra burgu yapılacak ve yufkayı tekrar yavaş yavaş burgu kısmından açalım, peynirli karışımı koy üzerini kapat ve midye biçimin de kes tepsiye diz.
- Üzerine yumurta sür altına yağlı kağıt koymayı unutmayalım yoksa mahvolur benim şanseseri yapışmadı 🤭
- Alt üst fırında 180 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim müddet değişebiliyor denetim edelim lütfen yanmasın yada çiğ kalmasın ✅👍
El Açması Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












