El Açması Midye Börek

El Açması Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı 2 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabarma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 5 su bardağı un

Açmak için;

  • Mısır nişastası ve un karışık

İç gereci için;

  • Ezine peyniri
  • Lor peyniri
  • Kaşar peyniri

Üzerine sürmek için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Çay bardağı ölçüm 150 ml

El Açması Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm gereçleri karıştır ve unu denetimli biçimde ekle yavaş yavaş olmalı 👍ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edilecek.
  2. Hamuru bezeler ayır yarım saat dinlendir. Peynirleri karıştır düzgünce ve kenara koy.
  3. Bezeyi birinci evvel yeterlice nişastalı una bula her yerine gelecek biçimde sonra açmaya başla birinci basamakta çok nişastalı un kullanılacak beze uygunca açıldıktan sonra kullanılmayacak ✅.
  4. Bezeler güzelce açıldıktan sonra burgu yapılacak ve yufkayı tekrar yavaş yavaş burgu kısmından açalım, peynirli karışımı koy üzerini kapat ve midye biçimin de kes tepsiye diz.
  5. Üzerine yumurta sür altına yağlı kağıt koymayı unutmayalım yoksa mahvolur benim şanseseri yapışmadı 🤭
  6. Alt üst fırında 180 derecede üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim müddet değişebiliyor denetim edelim lütfen yanmasın yada çiğ kalmasın ✅👍

El Açması Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Düdüklüde Etli Kuru Fasülye
Limonlu Cevizli Kek
Özel Tarif Biber Dolması
Iced Tiramisu Latte (Buzlu Tiramisu Latte)
Şemşemok
Karamelli Çikolatalı Tartoletler
Hdabla | © 2025 |