El Açması Mantı

El Açması Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3,5 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1’er çay kaşığı tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Sos için;
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Ayrıca;
- Yoğurt
- Sarımsak
El Açması Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; yoğurma kabına unu ekliyoruz.
- Üzerine tuzu da ekleyip unu bir karıştırıyoruz.
- Ardından ortasına havuz yapıyoruz ve yumurtayı kırıyoruz.
- Ilık suyu da yavaşça ek edip hamuru yoğuruyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ettikten sonra hamurun üzerini streçle kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bu sırada iç harcı için; kıymayı yoğurma kabına alıyoruz.
- Rendenin ince kısmıyla soğanı içine rendeliyoruz.
- Baharatları da ek ettikten sonra güzelce yoğuruyoruz.
- Dinlenen hamuru unladığımız tezgaha alıyoruz ve üç eşit kesime bölüyoruz.
- İlk bezeyi tezgaha alıyoruz.
- Tezgahı tekrar unluyoruz ve yufkadan biraz kalın olacak biçimde hamuru açıyoruz.
- Uzunlamasına ve yanlamasına bıçak yardımıyla kesiyoruz ve kareler elde ediyoruz.
- Karelerin içerisine kıymalı harçtan minik minik ekleyip bohça formunda hamuru kapatıyoruz.
- Bu etapta fırınlamak isterseniz alt üst evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede hafif kızarana kadar pişirebilirsiniz.
- Fırınlamadan yapmak isterseniz her beze bittiğinde genişçe bir kaba mantıları alıp buzlukta dondurabilirsiniz.
- Tencerede kaynayan suyun içerisine mantıları ek ediyoruz.
- Hamurumuz taze olduğu için çok fazla kaynatmıyoruz.
- Servis tabağına suyunu süzdüğümüz mantıyı ekliyoruz.
- Üzerine evvel yoğurt sonra da renk ekleyip afiyetle yiyoruz.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
El Açması Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






