El Açması Kıymalı Börek

El Açması Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı ucuyla kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5 su bardağı un (kontrollü eklenmeli 5 su bardağı da olabilir unun kalitesine nazaran değişir)

Yufkaların ortasına sürmek için;

  • 100 gram tereyağı

İç harcı için;

  • 300 gram kıyma
  • 2 büyük kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Biber
  • Karabiber

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

El Açması Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, sıvı yağ ve mayayı karıştırma kabına alalım karıştırdıktan sonra üzerine unu denetimli bir halde ek edelim çok yumuşak bir hamur olacak ele yapışmayan ve pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğuralım.
  2. Hamuru 4 eşit bezeye ayırıp üzerini örtüp 10 dakika bekletelim.
  3. Bezeleri tek tek hazır yufka büyüklüğünde açalım üzerine eritilmiş tereyağını sürüp zarf formunda katlayalım hepsini açıp yağlayıp katladıktan sonra tepsiye koyup, üzerini poşet ile örtelim buzlukta 30 dakika bekletelim.
  4. Kıymayı ocağa alıp suyunu bırakana kadar pişirelim, daha sonra yarım çay bardağı suyu ekleyip suyu çekene kadar pişirelim. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip soğanlarıda ince ince doğrayıp ekleyelim ve soğanlar piştikten sonra üzerine baharatları ekleyelim karıştıralım ve altını kapatalım.
  5. Buzluktan yufkaları çıkarıp merdane yardımıyla açalım ucuna kıymalı harçtan koyup, iki kere katlayalım yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim üzerine yumurta sarısı sürelim.
  6. 180 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 💫.

El Açması Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaf Krep
Semizotu Salatası
Latte Pasta
Kolay Çilekli Limonata
Peynirli Kolay Börek
Fındıklı Çilek Pudingli Güllaç
Hdabla | © 2025 |