El Açması Ispanaklı Börek

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 adet yumurta akı içine sarısı üzerine
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • Ispanak
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sıvıyağ

Aralara sürmek için;

  • 75 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; olan bütün materyalleri bir kapta karıştırın yoğurun akabinde üzerini kapatın 1 saat mayalanmaya bırakın.
  2. Bu ortada ıspanakları temizleyip, yıkayıp, doğrayın bir tavada sıvı yağda ıspanakları ölene kadar kavurun tuzu ve pulbiberi ekleyip, karıştırın ocaktan alın.
  3. Tereyağı ve sıvı yağ bir tavaya koyun tereyağı eriyince ocaktan alın.
  4. Mayası gelen hamuru 3 kesime ayırın her bir parçayı yufka dan kalın milföy hamurundan ince olacak biçimde dikdörtgen açın.
  5. Açtığınız hamura erittiğiniz yağ her tarafını yağlayın, sonra bir kenarını tam ortasına getirin katlayın katladığınız kenarın karşısındaki kenarı da ortaya yanlışsız katlayın iki kenar ortada birleşsin.
  6. Sonra katladığınız kenarları erittiğiniz yağ ile yağlayın sonra öteki kenarı ortaya getirin onu da yağlayın son kalan kenarı da onun üzerine kapatın ve unlanmış tepsiye koyun.
  7. Diğer hamurlara da birebir süreçleri yapın akabinde üzerlerini örtüp yarım saat buzdolabına koyun.
  8. Buzdolabından çıkarınca hamurları eni 20 santim uzunluğu 32 santim olacak halde açın uzun kenarına iki yemek kaşığı hazırladığınız ıspanaklı harçtan bir sıra koyun ve hamuru rulo biçiminde sarın, sonra bir ucundan başlayarak kendi etrafında döndürerek sarın.
  9. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hamurları dizin üzerlerine yumurta ile yoğurt bir kasede çırpın ve hamurlara sürün.
  10. 190 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kemikli Dana Etiyle Yaprak Sarma
Kabak Kavurması
Sosisli Makarna
Dana Kavurma
Gün Tabağı
Midye Baklava
Hdabla | © 2025 |