El Açması Ispanaklı Börek

El Açması Ispanaklı Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Yarım paket instant kuru maya
- 4-5 su bardağı un (kontrollü)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Aralarına sürmek için ;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- Yarım kase peynir
- Tuz
- Karabiber
- Tozbiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli olan gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edilim.
- Hamuru 2 saat dinlendirelim.
- Mayalanan hamurdan mandalinadan biraz büyük bezeler alalım.
- Hamurdan İncecik yufka açılım. (çay tepsisi büyüklüğünde açtım )
- Dört tarafını içeri gerçek katlayalım.
- Ispanağı,soğanı doğrayalım.
- Üzerine peyniri,baharatları ve sıvı yağ ekleyip yeterlice karıştıralım.
- Açılan yufkaların üzerine fırça yardımıyla 2 yemek kaşığı sıvı yağ sürelim.
- Ispanakları ekleyelim,
rulo yapılıp tepsiye dizelim. - Uygun kalınlıkta keselim.
- Üzerine yumurta ve sıvı yağ karışımı sürüp fırınlayalım.
- 180 derecede altı üstü kızarana kadar pişirilir.
El Açması Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











