El Açması İçi Kaymaklı Baklava

El Açması İçi Kaymaklı Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı(sıvı yağ da olur)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3,75 su bardağı un

Pişirirken;

  • 100 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç kreması için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik

Araya serpmek için;

  • Kıyılmış ceviz

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı su
  • 3.5 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon

El Açması İçi Kaymaklı Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti için gerekli gereçleri tencereye alıp, bir taşım kaynatıyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz.
  2. İç krema için; süt ve irmiği katılaşıncaya kadar pişiriyoruz, daha sonra beş dakikada bir karıştırarak soğutuyoruz.
  3. Hamur için; tüm materyalleri yoğurma kasesine alıp, ele yapışmayan ne sert nede çok yumuşak olmayacak biçimde bir hamur yoğuruyoruz daha sonra hamuru eşit 5 modüle ayırıp, bir tepside tabanına nişasta serperek 1 saat kadar dinlendiriyoruz.
  4. Dinlenen hamuru nişasta yardımıyla açıp oklava üzerine sıkıştırarak kırışık bir yufka haline getiriyoruz daha sonra ortasına krema ve cevizi koyarak yanlardan sıkıyoruz.
  5. Erittiğimiz margarin ve sıvı yağı bir kaşık yardımıyla tüm baklava dilimlerinin üzerine eşit gelecek biçimde dağıtıyoruz ve 25-30 dk kadar pişiriyoruz.
  6. Fırından çıkan tatlımızın birinci sıcağı geçtikten sonra (10 dk sonra) soğuk şerbeti üzerine döküyoruz. Dinlendirip afiyetle yiyebilirizzz. Afiyet olsunnnn.

El Açması İçi Kaymaklı Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cocostar Pasta
Şam Tatlısı Tarifi
Kahve Yanına Bademli Kaju Çikolata
Börek Tadında Kahvaltılık Krep
Kahve Yanı Yulaflı Topçuklar
Portakal Tadının Gizli Rüyası (Cheesecake)
Hdabla | © 2025 |